Aanstaand zaterdag start op de Amsterdamse Jaap Edenbaan het marathonschaatsen seizoen 2015-2016 om de KPN Marathon Cup. Het telecom berdrijf is dit jaar wederom hoofdsponsor van het marathon schaatsen. Op het programma staan voor dit seizoen zeventien wedstrijden om de KPN cup. Daarnaast drie Nationale wedstrijden waaronder de Heideman bokaal en twee keer FlevOnice.

Op 3 januari het NK kunstijs. Verder nog de KPN Granp Prix natuurijs. Dit zijn in totaal 4 wedstrijden. Waarvan twee op de Weissensee met daaronder de alternatieve elfstedentocht over 200 km. Ook op de Weissensee is het OpenNederlandsKampioenschap over 100 km.De ander twee wedstrijden zijn in Zweden waaronder de finale van de KPN grand prix. Dan nog voor de liefhebbers een internationale wedstrtijd in het Finse Kuopio over 200 km en in Astana 100 km.

Zoals u ziet een volle agenda voor de mannen van de lange adem. Natuurlijk aan de start onze Stompwijkse schaatsers met Thom van Beek, voor het tweede seizoen bij de Topdivisie uitkomende voor team van Werve en Christiaan Hoekstra bij de beloften voor team GroeneHart. Vorig seizoen was het team bij de beloften bijzonder succesvol en dat heeft geleid dat men afscheid heeft moeten nemen van Leander van der Geest en Remco Schouten. Deze zijn gepromoveerd naar de Topdivisie rijdend voor team Telstar. Ook Thijs Smets heeft het Groen Hart verlaten. Afscheidnemen van goede rijders is altijd pijnlijk maar het is de doelstelling van het GroenHart om als opleidingsploeg op te treden. We mogen begroeten bij het GroeneHart Team, Jeroen van der Meer (18) uit Boskoop, Niels Overvoorde (19) uit Delfgaauw, Mark van der Hulst (20) uit Voorhout. Rik Qalm (18) Wassenaar en Christiaan Hoekstra (23) Stompwijk, reden vorig seizoen al bij de club. Het GroenHart Team wordt gesponserd door Rietdekkersbedrijf Joost Juffermens en van der Weijden Veevoederhandel beide uit Stompwijk, de Koning en Witzier makelaars, AB Zuid Holland bedrijfsverzorging en Ivepro stallenbouw.

Uiteraard voor de schaatsers succes en voor de schaatsliefhebbers genieten van deze prachtige sport.

A.s. Zaterdag is de start op de Amsterdamse Jaap Edenbaan om 19.00 uur voor de dames, heren om 20.00 en beloften 21.30 uur.

Aad de Haas

Tags:

Comments are closed

Headerfoto's met dank aan Erben van der Lans

Agenda