Op 1e pinksterdag, zondag 15 mei, organiseerde IJsclub Nut en Vermaak voor de vijfde maal de wandeltocht ‘Rondom Stompwijk’. Een lustrum wandeltocht dus. De IJsclub heeft weer alles in het werk gesteld om wandelliefhebbers een mooie dag te bezorgen. Aan de enthousiaste reacties en vrolijke gezichten was af te lezen dat zij hierin weer zijn geslaagd.

Prima wandelweer
Hoewel de voorspellingen een koude dag met regen beloofden, werd het voor de wandelaars prima weer. De regen beperkte zich tot een enkele bui die al snel wegwaaide. Ook de zon kwam geregeld te voorschijn. En wat is er mooier dan de Stompwijkse polders en natuurgebieden in de voorjaarszon? Genieten!

Vier afstanden, vijf routes
Routecoördinator Frans Oliehoek heeft ook dit jaar weer zijn handen vol gehad aan het bedenken van de mooiste routes. Hij had vorig jaar beloofd om met een nieuwe route te komen en dat is met de route van 15 kilometer variant Zuid goed gelukt! De wandelaars kozen bij de start in de Bles voor één van de routes: 7,5, 15 Noord, 15 Zuid, 20 of 30 kilometer. De meeste 15 kilometer wandelaars kozen op advies van de organisatie voor de zuidelijke route die ondermeer liep naar het Westerpark in Zoetermeer en het Noord-A gebied.

Ook dit jaar waren alle routes weer prima uitgepijld en leidden naar de mooiste plekjes in – en rondom Stompwijk. “Wat groen, verrassend en mooi” was een veelgehoorde uitspraak.

Koek en Zopie
De IJsclub staat natuurlijk bekend om de uitstekende Koek en Zopie. Ook tijdens de wandeltocht kwam niemand te kort. Bij de start kreeg iedereen fruit mee, bij de verschillende Koek- en Zopie’s koffie, water of voor de kinderen een pakje drinken, een blokje kaas of een ontbijtkoek. Bij terugkeer in de Bles kon men kiezen uit een lustrummedaille of button en daarnaast een chocoladereep of rol pepermunt.

Record aantal deelnemers
Het aantal deelnemers heeft alle verwachtingen overtroffen. Vorig jaar mochten we 487 deelnemers begroeten en dit jaar maar liefst 510. De wandeltocht trekt ook steeds meer mensen van buiten de regio zoals Friesland, Utrecht, Scheveningen, Den Haag, Monster, Vlaardingen, Rotterdam, etc.

Aantal deelnemers:
7,5 km: 115
15 km: 175
20 km: 88
30 km: 132
Totaal: 510

Sponsoren bedankt!
De IJsclub bedankt haar sponsoren voor hun financiële bijdrage. Zonder uw hulp hadden we dit evenement niet kunnen organiseren.

 • Kantoor Zaal
 • Duurzaamgebruik.nl
 • Hoveniersbedrijf J.T.A. van Marwijk BV
 • Hoveniersbedrijf F.A.G van Rijn
 • Kaashandel en Poelier N.G. van den Bosch en Zn.
 • COOP Supermarkt
 • Restaurant AA Zicht
 • Restaurant Waterfront Vlietland
 • Schoenmakerij A.J. Bennis

De IJsclub bedankt ook de sponsoren in natura. Het is geweldig dat we op jullie konden bouwen!

De sponsoring in natura:
Gerard van Rijn en Rinus Onderwater voor hun goedkeuring dat de wandelaars via hun land de route konden vervolgen.

 • Gerard van Rijn en Rinus Onderwater voor hun goedkeuring dat de wandelaars via hun land de route konden vervolgen.
 • De Groot van de Meerpolder voor het beschikbaar stellen van de Koek & Zopie locatie.
 • Brasserie de BLES voor het gebruik van de zaal en fijne samenwerking en verzorging met en van de organisatie.
 • Sjaak Hoogweg, Ton van Es en Marga Stijnman voor het uitzetten van de routes.
 • O.Lie Videoproducties voor het uitzetten van de routes en de algehele coördinatie
 • Starshoe voor het gebruik van de startboog.
 • De Stompwijkse Kaasboer voor het leveren van snackkaas.

Vrijwilligers bedankt!
Allereerst willen we Frans Oliehoek, Marjo van Veen en Marian Weijers bedanken voor de vele uren die zij in de wandeltocht hebben gestoken. Daarnaast zijn wij bijzonder blij dat er zoveel vrijwilligers zijn die ons een warm hart toedragen en ons hebben geholpen: van de routes helpen uitzetten, het inschrijven, de EHBO, de Koek & Zopie, het regelen van het verkeer. Het is teveel om op te noemen. Dank jullie wel allemaal. Zonder jullie hulp hadden wij dit mooie evenement niet kunnen organiseren!

Volgend jaar weer
Volgend jaar organiseren wij weer op 1e Pinksterdag de wandeltocht. Noteer dus 4 juni 2017 alvast in uw agenda!

Categories:

Tags:

Comments are closed

Headerfoto's met dank aan Erben van der Lans

Agenda