1. Algemenen vragen

Neem gerust contact met on op via het contactformulier.

Beginner, ervaren wedstrijdrijder, jong en oud, iedereen is welkom vanaf 6 jaar als lid bij IJsclub Nut & Vermaak! Bij IJsclub Nut & Vermaak kun je wedstrijdschaatsen en recreatief schaatsen voor wanneer je gewoon rustig wilt leren schaatsen.

De Uithof ijsbaan is weer open vanaf oktober 2022.

We zullen ouders/volwassenen indelen voor diverse vrijwilligerstaken bij tijdzet- of andere evenementen. Mocht een bepaalde dag of tijd niet uitkomen, probeer dan eerst onderling met andere ouders wat te regelen of te schuiven.

Leden worden volgens de KNSB regels naar leeftijdscategorieën ingedeeld. Dat zijn pupillen t/m 12 jaar. Junioren t/m 18 jaar, neo-senioren t/m 22 jaar, senioren t/m 74 jaar en veteranen. De categorie wordt bepaald op basis van de leeftijd op 1 juli voorafgaande aan de start van het winterseizoen.

Ook in het zomerseizoen kun je volop sporten. Je kunt deelnemen aan loop/droogtrainingen, skeeleren en wielrennen/mountainbiken. Je kunt je zo optimaal voorbereiden op het nieuwe schaatsseizoen. Het klinkt misschien vreemd, maar schaatsen leer je pas echt op het droge. En het is nog gezellig ook.

2. Beginners

Iedereen die het voornemen heeft lid van IJsclub Nut & Vermaak Stompwijk te worden, kan eenmaal komen aan een schaatsles deelnemen. Meer informatie of inschrijven voor een proefles, mail naar jeugdschaatsen@ijsclubstompwijk.nl voor Leiden en voor de Uithof mail naar bestuurslid@ijsclubstompwijk.nl

Schaatsen kan je leasen bij Jan van der Hoorn. Wanneer het schaatsseizoen dan weer om is kan je ze weer aan hen terug verkopen.

Voor de eerste les is het uiteraard erg handig om eerst schaatsen te huren. Op de ijsbanen waar wij trainingen geven is ook een Oomsport aanwezig. Hier kun je gerust voor de eerste keer schaatsen huren. Ook kan je bij hen een 10 rittenkaart nemen voor het huren van schaasten.

Wij adviseren om te beginnen op combi-noren. Sta je stevig en recht op je schaats, dat ben aan “normale” noren toe. Om vooruitgang te boeken bij het schaatsen is het van belang dat het materiaal in orde is. Let erop dat de schaatsen altijd scherp zijn. Ook dient de schaats te zijn voorzien van een ronding. Heeft u vragen over materialen, raadpleeg de trainers.

Vanaf 6 jaar ben je van harte welkom bij IJsclub Nut & Vermaak. Wanneer je je wilt inschrijven kan dit hier.

Tijdens lessen en wedstrijden is het dragen van een valhelm en handschoenen verplicht. Helmen worden door de ijsclub beschikbaar gesteld. Wel dient er een borg betaald te worden van € 10,00. Verder is het fijn om thermokleding en een losse broek aan te hebben.

3. Schaatsen

Ja zeker! Op deze pagina kan je vinden wat we allemaal hebben en hoe je dit kan bestellen.

De uitslagen van wedstrijden vindt je hier. Wanneer ze daar niet staan, kan je altijd kijken op de website van speedskating.

Het aanmelden voor wedstrijden doe je al gelijk bij de inschrijving van het seizoen. Hier vink je bij het aanvragen van je abonnement aan dat je wedstrijden wilt rijden.

De contactgegevens vind u in het informatieboekje.

Afmelden jeugdschaatsen: Frances Soonius

Voor wedstrijden op de uithof: Tom de Haas

Wanneer je zonder afmelden niet aan de start van een wedstrijd verschijnt, krijg je een boete van € 5,00 per incident. Dit is voor de organisatie kosten van een wedstrijd.

De schaatstrainers kunnen u alles vertellen over schaatsmaterialen. Schroom niet om informatie bij hen in te winnen over diverse schaatsen.

Het is mogelijk om tijdens het seizoen van helm te wisselen. De helm blijft eigendom van de ijsclub.

4. Handige informatie

Neem gerust contact met on op via het contactformulier.