1. Algemenen vragen

Neem gerust contact met on op via het contactformulier.  

Beginner, ervaren wedstrijdrijder, jong en oud, iedereen is welkom vanaf 6 jaar als lid bij IJsclub Nut & Vermaak! Bij IJsclub Nut & Vermaak kun je wedstrijdschaatsen en recreatief schaatsen voor wanneer je gewoon rustig wilt leren schaatsen.

Wil jij komen trainen bij IJsclub Nut & Vermaak? Mail dan voor meer informatie naar; secretaris@ijsclubstompwijk.nl

Zie de agenda om de voorlopige data’s te zien.

We zullen ouders/volwassenen indelen voor diverse vrijwilligerstaken bij tijdzet- of andere evenementen. Mocht een bepaalde dag of tijd niet uitkomen, probeer dan eerst onderling met andere ouders wat te regelen of te schuiven.

Leden worden volgens de KNSB regels naar leeftijdscategorieën ingedeeld. Dat zijn pupillen t/m 12 jaar. Junioren t/m 18 jaar, neo-senioren t/m 22 jaar, senioren t/m 74 jaar en veteranen. De categorie wordt bepaald op basis van de leeftijd op 1 juli voorafgaande aan de start van het winterseizoen.

Ook in het zomerseizoen kun je volop sporten. Je kunt deelnemen aan loop/droogtrainingen, skeeleren en wielrennen/mountainbiken. Je kunt je zo optimaal voorbereiden op het nieuwe schaatsseizoen. Het klinkt misschien vreemd, maar schaatsen leer je pas echt op het droge. En het is nog gezellig ook.

2. Beginners

Iedereen die het voornemen heeft lid van IJsclub Nut & Vermaak Stompwijk te worden, kan eenmaal komen aan een schaatsles deelnemen. Meer informatie of inschrijven voor een proefles, mail naar jeugdschaatsen@ijsclubstompwijk.nl voor Leiden en voor de Uithof mail naar bestuurslid@ijsclubstompwijk.nl

Schaatsen kan je leasen bij Jan van der Hoorn. Wanneer het schaatsseizoen dan weer om is kan je ze weer aan hen terug verkopen.

Voor de eerste les is het uiteraard erg handig om eerst schaatsen te huren. Op de ijsbanen waar wij trainingen geven is ook een Oomsport aanwezig. Hier kun je gerust voor de eerste keer schaatsen huren. Ook kan je bij hen een 10 rittenkaart nemen voor het huren van schaasten.

Wij adviseren om te beginnen op combi-noren. Sta je stevig en recht op je schaats, dat ben aan “normale” noren toe. Om vooruitgang te boeken bij het schaatsen is het van belang dat het materiaal in orde is. Let erop dat de schaatsen altijd scherp zijn. Ook dient de schaats te zijn voorzien van een ronding. Heeft u vragen over materialen, raadpleeg de trainers.

Vanaf 6 jaar ben je van harte welkom bij IJsclub Nut & Vermaak. Wanneer je je wilt inschrijven kan dit hier.

Tijdens lessen en wedstrijden is het dragen van een valhelm en handschoenen verplicht. Helmen worden door de ijsclub beschikbaar gesteld. Wel dient er een borg betaald te worden van € 10,00. Verder is het fijn om thermokleding en een losse broek aan te hebben.

3. Schaatsen

Ja zeker! Op deze pagina kan je vinden wat we allemaal hebben en hoe je dit kan bestellen.

De uitslagen van wedstrijden vindt je hier. Wanneer ze daar niet staan, kan je altijd kijken op de website van speedskating.

Het aanmelden voor wedstrijden doe je al gelijk bij de inschrijving van het seizoen. Hier vink je bij het aanvragen van je abonnement aan dat je wedstrijden wilt rijden.

De contactgegevens vind u in het informatieboekje.

Afmelden jeugdschaatsen: Frances Soonius

Voor wedstrijden op de uithof: Tom de Haas

Wanneer je zonder afmelden niet aan de start van een wedstrijd verschijnt, krijg je een boete van € 5,00 per incident. Dit is voor de organisatie kosten van een wedstrijd.

De schaatstrainers kunnen u alles vertellen over schaatsmaterialen. Schroom niet om informatie bij hen in te winnen over diverse schaatsen.

Zie de agenda om de voorlopige data’s te zien.

Het is mogelijk om tijdens het seizoen van helm te wisselen. De helm blijft eigendom van de ijsclub.

4. De Uithof

 

Abonnementen langebaan / marathon De Uithof
1e trainingsabonnement junioren A t/m masters € 150,00
junioren B en C en pupillen € 130,00

 

Passeerkaarten toeschouwers
Passeerkaart gehele seizoen € 5,00
Voor diegenen, die de ijstraining als toeschouwer willen bijwonen, zijn er bij de abonnementenadministratie passeerkaarten verkrijgbaar. Met de passeerkaart (digitale kaart) kan men tijdens de trainingsperiode(n), waarvoor de passeerkaart is aangevraagd, vanaf 40 minuten voor aanvang tot 25 minuten voor het einde van de betreffende trainingsperiode de toegangspoortjes op de Uithof bedienen en aldus toegang tot de 400m baan verkrijgen. Voor het bijwonen van het jeugdschaatsen is er geen passeerkaart vereist.

Passeerkaarten zijn persoonsgebonden en worden op naam gesteld, derhalve dienen de namen van personen, die een passeerkaart wensen, doorgegeven te worden, waarbij tevens de naam van de abonnementhouder, die door de passeerkaarthouder wordt begeleid, aangegeven dient te worden .

Het is ten strengste verboden om met een passeerkaart de toegang tot de  400 meter-baan te verkrijgen en vervolgens te gaan schaatsen.

 

 • De aanwijzingen van de medewerkers van de ijsbaan moeten stipt worden opgevolgd.
 • Pas als de dweilmachine geheel van het ijs is mag men het ijs betreden, dus ook niet op de krabbelbaan tijdens het dweilen.
 • De trainers/begeleiders zien er op toe dat er door hun opdrachten geen gevaar optreedt voor de op de baan aanwezige rijders.
 • Het dragen van handschoenen en een schaatshelm is verplicht.
 • Het dragen van snij-vaste sokken wordt aanbevolen
 • De aanwijzingen van de medewerkers van de ijsbaan moeten stipt worden opgevolgd.
 • Pas als de dweilmachine geheel van het ijs is mag men het ijs betreden, dus ook niet op de krabbelbaan tijdens het dweilen.
 • Het ijs op- en afgaan dient plaats te vinden via de krabbelbaan, dus niet over de blauwe beschermingskussens klimmen.
 • Bij het uitrijden dient men aan de rechterzijde van de baan te rijden (geldt voor trainingen).
 • Het met meer dan twee personen naast elkaar rechtop rijden is verboden.
 • Het geven van instructies is alleen toegestaan op de “krabbelbaan”, dus zeker geen stilstaande trainers met pupillen in de bocht.
 • Het oefenen van de start is alleen toegestaan bij de 1.000 meter-start en de 1.000 meter- finish, dus niet direct na de bocht. Daarbij dient men aan de rechterzijde (gezien in de rijrichting) een stuk ijs vrij te houden zodat de rechtop rijdende schaatsers de startende schaatsers rechts kunnen passeren (geldt voor trainingen).
 • De trainers/begeleiders zien er op toe dat er door hun opdrachten geen gevaar optreedt voor de op de baan aanwezige rijders.
 • Beschermers en bidons dienen in de daarvoor aan de beschermingskussens bevestigde vakken te worden geplaatst.
 • Tijdens de trainingsperioden wordt gebruik gemaakt van pylonen om het deel voor het “hoog op rijden” duidelijk aan te geven.
 • Het dragen van handschoenen is verplicht, het dragen van een helm tijdens trainingen wordt aanbevolen.
  PLAATSEN EN VERWIJDEREN VAN PILONNEN TIJDENS TRAININGEN
  Schema wordt in de najaarseditie van het Baancommissieboekje gepubliceerd.

Trainingsuren

Trainingsuur Tijd Categorie / doelgroep
Ma.1 18.15 – 19.30 junioren C t/m masters
Ma.2 21.30 – 22.45 junioren A t/m masters
Di.1 17.00 – 18.15 alle categorieën
Di.2 18.30 – 19.45 junioren B, junioren A t/m masters

wedstrijdrijders

Wo.1 17.00 – 18.15 pupillen, junioren C, junioren B
Wo.2 18.30 – 19.45 KNSB Talenten Team ZW LB, Gewestelijke. selectie langebaan, gewestelijke selectie marathon, en eventueel andere geselecteerden (vanaf jB)
Wo.3 22.00 – 23.15 junioren A t/m masters
Do.1 17.00 – 18.15 KNSB Talenten Team ZW LB, Gewestelijke. selectie langebaan, en geselecteerden YF langebaan
Do.2 18.30 – 19.45 junioren B (wedstrijdrijders), junioren A t/m masters

wedstrijdrijders

Vr.1 17.00 – 18.15 pupillen t/m junioren A
Vr.2 18.30 – 19.45 pupillen t/m junioren A
Za.1 07.00 – 08.15 alle categorieën
Za.2 08.30 – 09.45 Lekstreek, SVR alle categorieën

 

Bijzonderheden

Datum Bijzonderheid
Zaterdag 1 oktober 2022 eerste training
Maandag 26 december 2022 geen training Ma.1, Ma.2
Zaterdag 18 maart 2023 laatste training
 • Abonnementhouders moeten hun toegangspas (alleen voor 400m baan Uithof) gebruiken om toegang te verkrijgen tot de baan tijdens hun abonnementsperiode.
 • Het niet bij zich hebben van de toegangspas betekent: geen automatische toegang. Tegen betaling van € 1 kan de abonnementhouder bij de kassa van de Uithof alsnog toegang tot de desbetreffende         training krijgen.
 • De regels tijdens trainingen en wedstrijden op De Uithof moeten worden opgevolgd, zie de bijlage 1 in dit boekje.
 •  Een abonnement (voor welke trainingsperiode of ijsbaan dan ook) geeft in het seizoen 2022-2023 recht op minimaal 22 trainingen.
 • Wanneer het aantal van 22 trainingen niet wordt gehaald zorgt de baancommissie voor een (zo) gelijkwaardig (mogelijk) alternatief.

5. Handige informatie

Neem gerust contact met on op via het contactformulier.