Wandeltocht ‘Rondom Stompwijk’

dinsdag 02 april 2013

 Zondag 19 mei 1e Pinksterdag staat Stompwijk in het teken van wandelen. IJsclub Nut & Vermaak zal voor de 2e maal in haar 120 jarige bestaan een heuse wandeltocht organiseren. Vorig jaar was het evenement met 225 deelnemers al bijzonder geslaagd en verdient daarom zeker een vervolg. Natuurlijk hopen we dit jaar op meer deelnemers. Koning Winter regeert dit jaar erg lang, er lijkt maar geen einde aan te komen! Maar op 1e Pinksterdag zal het toch echt wel voorjaar zijn.

Om aan ieders wens te voldoen hebben we dit jaar vier routes uitgezet. Voor iedere ongeoefende wandelaar én voor de diehards die trainen voor meerdaagse tochten, is er een afstand die bij hem/haar past.

U kunt kiezen uit een route van 7.5, 15, 20 of 30 km. U wandelt o.a. langs de prachtige plassen in de omgeving van Stompwijk. (Noord Aa, Vlietland en Vogelplas Starrevaart), loopt over dijken en door de polders van het Groene Hart.

De routes worden voorzien van ondersteunende pijlen en linten, maar een ieder krijgt ook een gedetailleerde kaart en routebeschrijving mee. Dat formulier bevat ook een consumptiebon die u onderweg bij de ‘Koek en Zopie’ kunt verzilveren.

De start en finish zijn in Het Blesse Paard en de vertrektijden zijn als volgt:

30 km tussen 8.00 en 9.30 uur

20 km tussen 8.00 en 10.00 uur

15 km tussen 9.00 en 11.00 uur

en de 7.5 km mag starten tussen 9.30 en 12.00 uur.

Om mee te lopen betalen volwassenen € 5,–. Ben je tussen de 8 en 15 jaar betaal je slechts € 2,50 en kinderen onder de 8 jaar zijn gratis. Alle kinderen krijgen een herinneringsmedaille.

De opbrengst van de wandeldag zal worden besteed aan de jeugd. Sinds jaar en dag is de ijsclub bezig om kinderen de schaatstechniek bij te brengen en organiseert voor hen schaatskampen.

U zult versteld staan van het mooie Groene Hart waar Stompwijk middenin ligt. Voorzitter Frans Oliehoek heeft het uitzetten van de routes op zich genomen en hoopt een ieder te verrassen op plekjes waar u nog nooit gelopen heeft.

De organisatie is er klaar voor en hoopt op een flinke opkomst.

U bent allen; jong, oud, grijs, kaal, dik of dun van harte welkom. Voor degenen die Het Blesse Paard niet weten te vinden.

U vindt deze aan de Dr. van Noortstraat 154 in Stompwijk.

Categories:

Tags:

Comments are closed

Headerfoto's met dank aan Erben van der Lans

Agenda