Zaterdagavond, 4 november,  werd op het mooie ijs van de schaatstempel in Heerenveen de 3e wedstrijd om de KPN cup verreden. Als eerste de dames over 80 ronden. Niemand wist een ronde voor te pakken. De massa sprint werd gewonnen door Irene Schouten voor langebaan rijdster Anoek van der Weijden en Iris van der Stelt. Tjilde Bennis wist na haar ziekte weer goed mee te rijden en finishte als 55e.

Bij de topdivisie voor de wedstrijd over 125 ronden reed gehele Lotto-Jumbo ploeg mee met boegbeeld Sven Kramer ook Jan Blokhuizen, de Belg Bart Swings, de Fransman Alexis Contin en de Canadees Olivier Jean waren lekker aan het trainen voor de komende Olympische spelen. Elf rijders wisten een ronde voor te pakken waarvan de helft onder leiding van Nederlands kampioen 10 km Jorrit Bergsma later, na zware inspanningen, wisten aan te sluiten. In de finale na afsprint van het peloton nam klasbak Bob de Vries het initiatief gevolgd door Ariens, Vreugdenhil en de Hertog, de achterblijvers rekenden op Bergsma maar deze had te veel inspanningen verricht om nogmaals 150 meter dicht te rijden. Ariens won de wedstrijd voor De Vries en Vreugdenhil. Christiaan Hoekstra wist niet te finishen. Als laatsten de beloften over 100 ronden. Al ver over de helft van de koers reden na veel schermutselingen uiteindelijk 4 man weg en wisten een ronde voor te pakken, twee rijders volgden 25 ronden lang op een halve ronde voor, maar wisten niet aan te sluiten, toch petje af. Jouri Klous won de wedstrijd voor Jan Kranenburg en Jos de Vos. De mannen van Joost Juffermans eindigen op een 6e,12e,20e,52e en 62e plaats

Volgende wedstrijd a.s. zaterdag op de Utrechtse ijsbaan. Start om 17.00 met de dames regiotop., om 17.45 de beloften, om 19.15 uur de dames Top, en 20.30 Topdivisie. Zaterdag 16 december in Den Haag.

Aad de Haas

Tags:

Comments are closed

Agenda