Op nieuwjaarsdag werd op de ijsbaan Twente  in Enschede het NK  marathon verreden. Alle catogorien kwamen aan de start. Bij de masters  (boven de 40 jaar) pakten 16 rijders een ronde voor. De winnaar Jeroen Sienot wist twee ronde voor het einde te ontsnappen aan oud wereldkampioen Erben Wennemars en Arjan Elferink. Bij de dames werd het massa sprint. Irene Schouten (wie anders) won met een machtige eindsprint de wedstrijd. Irene geholpen door haar  ploeggenoten in het bijzonder Carien Kleibeuker. Vooral Carien is in staat om ronden lang op kop van het peloton te rijden om de ontsnapten rijdsters weer in het peloton te krijgen. 2e Marijke Groenewoud en 3e Manon Kamminga. Tjilde Bennis was betrokken bij een valpartij en kon niet meer bij het peloton aansluiten. Jammer. Bij beloften won Remon Vos voor Igor Baars en Wabe de Rooij. Deze drie wisten een ronde voor te pakken op het peloton. De mannen van Groenehart Sport  en Viehhofen wisten geen potten te breken. Best geklasseerde was Bart Segers met een 12e plaats. Bij de topdivisie wist Gary Hekman eindelijk Nederlands kampioen te worden. Eindelijk lukte het om zijn rivalen Sjoerd Huisman en Arjan Stroetinga voor te blijven in de massa sprint. Christiaan Hoekstra reed naar een prima 15e plaats.

Vervolgens was afgelopen zaterdag de 9e wedstrijd om de KPN-cup in Heerenveen. Daar won Jorrit Bergsma op indrukwekkende wijze de wedstrijd. Op het NK lukte het de mannen van Anema niet.

2e werd Gary Hekman en 3e de Belg Barts Swings, Bij de dames ging de winst wederom naar Irene Schouten 2e werd Marijke Groenewoud en 3e werd de Italiaanse Francesca Lolobridgida. Bij de beloften was het een zogenaamde doorstroom wedstrijd. Drie rijders wisten een ronde voor te pakken. In de eindfase van de drie wist Jasper Bugter weg te komen, de andere twee keken naar elkaar en konden hem niet meer inhalen. 2e werd Rienk Engelen van Sportchalet Viehhofen. Uitstekend geholpen door zijn ploegmaat Leander van der Geest. 3e Ruud van Egmond.

Volgende wedstrijd a.s. zaterdag de 11e in Groningen. Start om 17.45 uur met de beloften. 19.15 uur dames topdivisie en 20.30 uur heren Topdivisie.

Verder op zondag de 12e de Zuid-Hollandse kampioenschappen op de Haagse Uithof.

Start om 19,00 uur met de junioren, 20.00 uur dames en daarna heren senioren en masters.

Worden Christiaan Hoekstra en Tjilde Bennis en Freek Bennis Zuid Hollands kampioen ?

Tags:

Comments are closed

Headerfoto's met dank aan Erben van der Lans

Agenda