Stompwijkse successen in junioren marathons

Op zondagmiddag 15 februari jl. vond op de ijsbaan in Rotterdam de finale plaats van de gewestelijke marathoncompetitie. Edward en Ferdinand Jansen draaien het hele seizoen al mee in de top van het klassement. Hun goede marathonvorm bleek ook in de laatste wedstrijd. Ferdinand won de wedstrijd door een splijtende demarrage in de laatste ronde. Edward eindigde als 3e in deze wedstrijd. Deze klassering was ruim voldoende om voor het DERDE       achtereenvolgende jaar de marathoncompetitie te winnen.

Door hun sterke optreden in gewestelijk verband mochten beiden ook deelnemen aan het NK jeugd. Dit evenement werd afgelopen weekend in Breda verreden. Helaas had de heersende griepgolf het ook op de familie Jansen voorzien, waardoor Ferdinand jammer genoeg niet aan de start kon verschijnen. Edward was voldoende hersteld en eindigde in de wedstrijd over 25 ronden keurig als 15e. Bij de meisjes junioren B behaalde Tjilde Bennis een prima 11e plek (15 ronden). marathon cup

Freek snel op 500 meter

In het laatste wedstrijdweekend op de Uithof was de Stompwijkse inbreng minimaal. Door ziektes en vakanties kwamen er slechts 5 clubleden in actie.

In het ochtendprogramma bevestigde Freek Bennis zijn eerdere promotie naar categorie pupillen 2. Na de 1000 meter bleef hij ook op de 500 meter onder de limiet. Zijn score van 54.04 was een verbetering van zijn beste tijd met meer dan 2 seconden. Myrthe Turk slaagde er helaas niet in (1.01.55/1.02.44) haar beste tijd te verbeteren.

Erben van der Lans legde zijn eerste 1500 meter af in 2.46.40. Hij wilde vooral voelen hoe lang een 1500 meter is, om een volgende keer flink te kunnen knallen. Edward Jansen kwam, een dag na het NK Marathon, tot 42.81 (500m) en 4.35.81 (3000m).

500m 500m 1500m 3000m
Freek Bennis 54.04 pr 54.86
Myrthe Turk 1.02.44 1.01.55
Erben v.d. Lans 2.46.40 pr
Edward Jansen 42.81 4.35.81

Christiaan voor eerste maal onder de 40 sec

In het laatste reguliere wedstrijdweekend stond op de Uithof het gewestelijk kampioen sprint op het programma. Door zijn puike 1000 meter van enkele weken geleden had Christiaan Hoekstra zich hiervoor geplaatst. Ondanks dat hij de avond ervoor nog een marathon gereden had, dook hij op de 500 meter voor het eerst onder de 40 seconden: 39.92. In zijn 2e rit bleef de klok stilstaan op 40.15.  Op de afsluitende 1000 meter wist hij met 1.17.71 zijn p.r. fors aan te scherpen. Het was zelfs de 2e tijd van de avond. In het eindklassement vond hij zichzelf terug op plek 7.