Nog even nagenieten. Een nieuwe activiteit tijdens de Stompwijkse Paardendagen. Een leuke, nieuwe, samenwerking tussen Harddraverijvereniging Nooitgedacht en IJsclub Nut en Vermaak hebben de zaterdagavond van de Stompwijkse Paardendagen voorzien van een terugkeer van een mooi evenement in een nieuw jasje. De Poldercross 2.0.

Vanwege de kans op zwemmersjeuk kon de Poldercross in zijn oude opzet niet worden voortgezet. Dit jaar bestaat de IJsclub echter 125 jaar. En in dit kader is een 4-kamp van IJsclub evenementen opgezet. En daar mag de oude, vertrouwde, poldercross eigenlijk niet in ontbreken. Na wat overpeinzingen is de Poldercross 2.0 geboren. Nog steeds door de polder, maar verder voor een groot deel over de sloten. Zodanige combinaties dat je de sloten veelal droog kon oversteken (al lukte dat niet iedereen), of dat je in ieder geval na een sloot weer afgespoeld werd in een schone sloot of bak.

Dit alles heeft geresulteerd in een parcours met 21 hindernissen en slootovergangen. De lengte van het parcours was ongeveer 2 km. Geen wedstrijd, maar een prestatieloop. En prijzen voor de mooist verklede groep of individuele deelnemer.

Enkele weken opbouwen en dan de spanning. Gaat Stompwijk dit leuk vinden. En zaterdag avond is dit duidelijk geworden. Met 210 deelnemers, verdeeld over ongeveer 70 kinderen en 140 volwassenen was er een prachtig deelnemersveld. En iedereen heeft genoten, onderstreept door de brede lach die werd vastgehouden van start tot einde van het parcours. Een vakkundige Sjurie heeft de beoordeling gedaan van de meest fraai uitgedoste groep en deelnemer (en wat waren er ontzettend veel verklede deelnemers).

Onze dames hebben de volgende keuze gemaakt.

Bij de deelnemers kinderen tot 14 jaar:
Individueel: De deurmat van Giovanni Oudshoorn
Groepen: De prinsessen.

Bij de volwassenen:
Individueel: Gerard Luk met ik kom er aan!
Groepen: De stoere Romeinen
Gediskwalificeerd (maar wel mooi): Baywatch. Beïnvloeding van de jury.
Eervolle vermelding: het Bruidspaar Joost en Monique en de Beerwatch.

Binnenkort zullen de verschillende deelnemers en teams nog bezocht worden en krijgen hun prijs uitgereikt.

Al met al een super geslaagde toevoeging aan het evenement. Natuurlijk alleen maar mogelijk dankzij de inzet van een grote groep vrijwilligers. En vakkundig aan elkaar gepraat door onze vertrouwde presentatoren. Zowel uit het verleden van de poldercross als natuurlijk uit de vrijwilligers van de paardendagen. Iedereen nogmaals ontzettend veel dank hiervoor.

En daarnaast natuurlijk alle sponsoren in natura (denk aan de kranen, waterwagens, banden, containers, pallets en ga maar door) en de sponsoren van het 125 jaar ijsclub evenement. Zonder deze bijdragen is een organisatie van zo’n evenement niet mogelijk.

Als organisatie gaan we kijken of en hoe we hier een mooi vervolg aan kunnen geven.
Namens IJsclub Nut en Vermaak en de Harddraverij Nooitgedacht iedereen ontzettend bedankt voor de bijdrage en deelname.

Tags:

Comments are closed

Headerfoto's met dank aan Erben van der Lans

Agenda