Spetterende wedstrijden afgelopen zaterdag op de naar de wereldkampioene 1500 meter genoemde ijsbaan in Tilburg. Bij de beloften, hoewel een doorstroomwedstrijd waardoor de beste van het peloton bij de Topdivisie meereden, toch een mooie wedstrijd. 15 man pakten een ronde voor. Ploeg Groenehart en Viehhofen wisten de boel bij elkaar te houden reden was dat drie van rijders van genoemde ploegen in de kopgroep vertegenwoordigd waren. In de eindsprint was Ids Bouma de beste voor Ivar Immerzeel en Roel Boek die vorige week nog won.  Bij de dames pakten 11 rijdsters een ronde voor. Iris van der Stelt won met overmacht de sprint van de 15. Dit was haar eerste overwinning dit seizoen. 2e Anna van den Bos en derde de winnares van de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee Laura van Ramshorst. Tjilde Bennis zat in het peloton en werd 26e. Bij de topdivisie pakten Mats Stoltenborg en Frank Vreugdenhil een ronde voor later volgden nog 4 man die ook een ronde pakten voorwaar een prestatie van deze 6 man. In de finale was Crispijn Ariëns de snelste voor Frank Vreugdenhil en Mats Stoltenborg.

Deze week is het peloton in het Zweedse Lulea voor de laatste Grand Prix wedstrijden op natuur ijs.

Team GroenehartSport en Viehhofen zijn daar niet aanwezig, onvoldoend middelen voor  deze uitstap.

Volgende wedstrijden zijn de finale van de KPN-cup op zaterdag 29 februari op de Elfstedenhal in Leeuwarden. Start om 17,30 uur voor de beloften. `9.00 uur dames en 20.15 uur topdivisie.